S
tart   Kontakt   Katteriet   Mina katter   Kattungar   Planer   Kullar   Köpinfo   Fodervärd   Ragdoll   Bibliotek   Vår hund   Show       


Evigt saknad och högt älskad
Korad DEVAROX BORIS


Ras: Rottweiler
041231 - 150904
Meriter: Korad, BIS-valp
Hälsa: HD A - AD ua, ögonlyst ua
Avel: Stolt far till 5 kullar, 4 st hos Kennel Deminas och 1 hos kennel Devåras

Far: SUCh LPII Korad Deminas Vargas
Mor: SUCh Deminas Gabriella af Devarox
Boris har en mycket unik stamtavla med några av USA´s främsta Gold Sire´s producers.


Min älskade Boris fick somna in den 4 september 2015. Vi hade en överenskommelse om att den dagen han inte ville vara med längre skulle det gå fort och han skulle tydligt säga till mig att det var dax, och det löftet höll han, det visade sig vara hjärtsvikt. Boris somnade in i mitt knä på golvet hos veterinären, jag hade handen mot hans hjärta och näsan i hans nacke då hans hjärta slutade slå..  Det måste vara det tyngsta beslut jag nånsin tagit, att låta in älskade Boris få somna in, men det var min del av vår deal, att hjälpa honom då han sa till att han inte ville vara med längre och det såg jag direkt i hans ögon den dagen. Hans ögon var otroligt talande hela hans liv, man såg direkt vad han ville.

Boris min älskade Boris som funnit med mig så länge, vi har upplevt så mycket. Jag är otroligt tacksam över att haft äran att äga honom och han är onekligen en "once in a lifetime" hund. Älskar dig av hela mitt hjärta - vi ses igen en dag!!! Saknar dig nåt enormt!!!

Jag och Boris levde väldigt tätt tillsammans, i ur och skur. Han var en fantastisk hund som verkligen kände mig utan och innan och fanns alltid där i vått och torrt! Nästan så han förstod allt jag sade.. ibland utan att jag ens visade nåt.. tänk hur nära man kan komma varandra! Ibland kändes det som om jag förstod hans minsta ljud, rörelse eller blick.. och han mina...

Boris var en stor del av mitt hjärta och var en underbar personlighet! Alla som träffade honom brukade minnas honom som en stor nallebjörn.. ok kanske med lite inkluderat slem och knäsittande.. *ler*

Han var en fantastisk livskamrat! Han älskade sina katter och var otroooligt snäll mot kattungarna,  världens bästa storebror!  Det är så ledsamt att inte ha denna stora nallebjörn som lär kattungarna att hundar är snälla och som pysslar om dem så mkt.


Vår historia:

Boris kom hem till mig den  27 februari 2005. Sedan dess har vår väg varit kantat av både glädje, pussar, svett och arbete *s* Boris är en otroligt härlig kille, stor personlighet och är alltid glad. Han älskar att pussas *s* Tänker inte alltid på sin storlek när det gäller att gosa! *S* Tycker själv att han är väldigt vacker och tjusar gärna damer!! Har en stor egen vilja, men ger alltid med sig och bråkar aldrig.. har ALDRIG morrat för att beskydda nåt eller varit grinig!!

Har inga som helst problem med vare sig kloklippning, badning eller någon annan hantering. Släpper alltid det han har i munnen om nån vill titta på det.. Om jag säger åt honom att vi ska duscha, tittar han på mig och hoppar självmant ner i badkaret, så söt!

Då jag borstar honom brukar jag dammsuga genom hela honom i pälsen för att få bort alla lösa strån, till och med det uppskattar han... förutom en gång då han skulle slicka på dammsugarmunstycket efteråt, och tungan fastnade i insuget... DÅ blev han sur och skällde ut munstycket efter noter... och jag vred mig av skratt!! De är för roliga - kan inte räkna hur många goda skratt han gett mig!!

Älskar att mysa och gör det gärna. Gosigast är då vi ligger på vardagsrumsmattan och pussas.. då mår han så bra! Kärlek kan man aldrig få för mycket av!!  Han ÄLSKAR sina katter och allra helst kattungarna som snart ser honom som världens bästa mysfarbror och kryper gärna ihop vid hans mage.. de får göra vad som helst på honom, han bara myser.


Min filosofi

Då man skaffar rottis första gången får man väldigt mycket råd och tips av allehanda människor som alla tror sig veta just hur du ska göra. Min första rottis Sixten var ju dessutom en hel del att arbeta med, både allmänt och problemlösning. Så allt det här har fått mig att kunna reda ut hur just jag vill vara tillsammans med min hund, hur jag vill att vår relation och vårat samarbete ska se ut. Men det har tagit ett tag och jag kan bara råda alla förstagångsägare till rottis att: lyssna på vad andra säger men tänk sedan efter om det är nåt som tilltalar dig och din hund. Alla hundar och människor är olika och det är inte säkert att det som funkade för dem fungerar på dig och din hund.

Min filosofi är att under det första året då de ändå har så mycket annat i huvudet från och till så lägger jag betoningen på att jobba fram en superbra kontakt, ha skoj ihop och lära in grunderna i vardagslydnad (inkallning, "nej", loss, gå fint och allt det där ni vet) Jag ställer inga skyhöga krav (vissa undantag så klart) under första året utan utan har mest bara skoj, befäster trygghet, samarbete, glädje och självförtroende. Jag  tror att unghundar har så mycket i sitt huvud under sitt första år iallafall och att det är mycket viktigare att se till att de blir socialtränade, trevliga och självsäkra. Träna vidare har man hela livet på sig att göra...

Då jag märker att hjärncellerna och hormonerna i kroppen lugnat ner sig lite börjar jag befästa saker som kräver mer av hunden. Mer lydnad och högre krav på de moment vi tränar. Jag vill, för min hund, vara en trygg ledare, samtidigt som jag ska vara rolig och den stora favoriten! Jag försöker vara så konsekvent, vänlig och rättvis som jag bara kan... men betoningen är alltid att ha väldigt skoj ihop och att hunden alltid ska tycka det är skoj att lyda sin matte! :) Positiv förstärkning är koden!!

Jag funderade en hel del innan jag fick hem Boris och la upp en sorts "plan" på hur jag vill göra. Den har jag faktiskt följt och det har gett att jag har en otroligt trevlig och glad hund som älskar alla människor, lyssnar på vad jag säger och är positiv till allt! Han har mycket personlighet. Det har hänt att veterinärer tagit mig i hand och tackat för att de fått träffa Borre, just för att han är så otroligt vänlig och har inga som helst problem med någon typ av hantering. Han är blodgivare på Albano och gissa om sköterskorna pussar ihjäl honom där! *s*

Kort sagt.. enligt mig behövs följande nyckelord för att uppfostra en rottis till en bra hund: konsekvens, vänlighet, tålamod och massa kärlek!!! Boris är min stora kärlek.. och visst är han bortskämd.. men det ska de vara!! hehe.. den korta tid man har ihop ska vara så bra den bara kan!!

Jag är även en stor beundrare av Cesar Millan - The Dog Whisper - och tycker det är såå otroligt intressant att se hur han läser av hundarnas kroppsspråk och hur han med små medel, kan få dem att må så mycket bättre.
Många av hans metoder har hjälpt mig i mitt tänk och strävande efter att bli en bättre hundägare. Då jag var på Kolmården och hälsade på vargarna var det mest fascinerande att se kroppsspråket och hur de är gentemot varandra.. vilka små små signaler de styr gruppdynamiken med... nåt att fundera på.. *ler*

Jag kommer ha svårt att skaffa mig en annan ras, rottisen har fastnat i mitt hjärta för evigt!! :)) Även lite förtjust i den raka motsatsen till rottis - Italiensk Vinthund.. såå goa.. kanske en dag.. ;)


Nu är  farbror Boris gammal men i yngre dagar tränade vi mycket, ut i skogen och spåra är det bästa han vet!! Vilken arbetsglädje!! Boris har även godkänt anlagsprov till Tjänstehund inom försvaret.


Hundmassage
Boris älskar även massage vilket alla hundar mår bra av! Så det försöker jag se till att  han får regelbundet. Sedan är ju jag själv Diplomerad Hästmassör så jag kan hålla efter med massage mellan omgångarna, även om Boris nu är en hund! *s*


S M A K P R O V   U R   B O R I S   G A L L E R I


Är det varsågod snart? hihi


Gillar huvudkuddar ;) Här myser han i solljuset!


Bästa huvudkudden!


Winter 2010 - Galen i snö!! Kanske syns ;)Boris och Kiwi


Boris och Mokita 2008


Pussnosen!!


Älsklingen


Ute och tränar sök :) 2007


Sitta fint kan han också :)


ÄLSKAR att bada!!! Ett riktigt vattendjur...

Site made by Caroline WebDesign