Start   Kontakt   Katteriet   Mina katter   Kattungar   Planer    Köpinfo   Fodervärd   Ragdoll                                                                         Följ oss på Facebook 

 


Caroline Arvidsson
Diplomerad Uppfödare sedan 2007
Bor i Rö, Roslagen norr om Stockholm.
Medlem i Stockholms kattklubb och Ragdollklubben


Jag är den stolta ägaren till dessa underbara katter och innehavaren av stamnamnet S*RagGorgeous som registrerades 2007-10-25. Jag har haft Ragdoll sedan 1999, och det kommer alltid finnas Ragdolls i mitt hem. Selkirk Rex kom in i familjen vintern 2020 och är ett underbart tillskott, en mycket spännande tid framöver att lära och få erfarenhet om en helt ny ras för mig, den är fortfarande också relativt ovanlig i Sverige.

Djur har alltid varit väldigt viktiga i mitt liv, jag känner mig inte hel utan dem!! Jag var den som gick ut med grannskapets alla hundar då jag var liten och smygmatade grannkatterna så jag fick mysa lite med dem *blink*. Har allergi inom familjen så under min uppväxt hade jag endast pälslösa djur av alla de sorter! *S* Har ridit sedan jag var 7 år och har fastnat helt för den underbara islandshästen! Äger sedan sommaren 2018 en underbar islandsvallack vid namn Loki, född 2012. en fantastisk kille!

J
ag blev kär i Ragdoll genom min morbror som hade två bruna colorpoints när jag var liten. Jag kommer ihåg hur mycket jag älskade de katterna, hur goa och snälla de var mot mig. Redan då sa jag till mamma att "En dag ska jag också ha en sån här katt!" Som vanligt svarade hon bara: "Den dagen du flyttar hemifrån får du ha hur mycket djur du vill..." Har ni hört den förut? *ler* Den dagen kom äntligen ett antal år senare... *ler* då jag såg två ragdolls på en utställning, en brunmaskad och en blåmaskad colourpoint, då visste jag vilken ras det var jag skulle ha, fanns ingen tvekan!!

Min första katt hade jag redan då jag föddes - en svart hona som hette Skrållan. Jag har bara sett foto av henne, men hon sov alltid med mig i babysängen. Tyvärr blev min mamma som sagt allergisk så Skrållan fick ett nytt hem. Min första egna katt fick jag äntligen då jag var 17 och flyttade hemifrån, han var en svart/vit perser. Min första Ragdoll köpte jag år 2001, S*Migörs Shawnee Smaragd.

I
dag lever jag med mina älskade katter, min särbo Erik och vår rottis Harry. Vi bor ute på landet i Rö, strax utanför Rimbo (Norrtälje kommun).

Mina djurs hälsa och välmående går före allt!! Jag är en riktig hönsmamma, och är stolt över det också! Mina katter lever med mig som fullvärdiga familjemedlemmar och är med mig överallt och sover intill mig på natten. De får allt de behöver - och lite till! *s* Vi kommer att bygga en stor kattgård åt dem så de kan gå ut och in som de vill, i skyddad miljö, ska bli ett väldigt roligt projekt. :) Foton kommer då det är klart.

Jag kommer alltid att ha en liten uppfödning då det är viktigt för mig att ha tid för alla mina djur. De ska alla känna sig väldigt speciella och få massor av kärlek och mys. Jag vill även ha en harmoni i djurgruppen där alla trivs tillsammans, och det har jag verkligen lyckats med - goare vänner får man leta efter!! :)


Mitt avelsarbete

J
ag är väldigt noggrann i mitt avelsarbete och har genom åren lärt mig mycket om både hälsa, genetik, avel och uppfödning i helhet. Har bl.a suttit som avelssekreterare i Ragdollklubben och arbetat som djursjukvårdare på ett stort djursjukhus i Stockholm. Är medlem i
Stockholms kattklubb (SK) sedan 2002. Känns otroligt spännande att ha en egen uppfödning att ta ansvar för! Utställning tycker jag är roligt, åker inte så ofta då risken att dra hem smittor därifrån är högt, men jag försöker komma iväg någon gång/år iallafall.

Jag följer Ragdollklubbarnas
hälsoprogram vilket innebär att jag följer deras riktlinjer för avel och uppfödning. Hälsa, temperament och sundhet är väldigt viktigt i mitt avelsarbete, jag vill göra allt för att få fram så friska katter som möjligt, jag känner att jag vill ha gjort allt jag kunnat för detta! Jag ultraljudar njurar och hjärta, DNA-testar för HCM-1 (en av de gener de har funnit nedärver HCM) och blodgrupperar mina avelskatter.. Då har jag gjort alla tester jag kan för att veta att jag har fullt friska avelsdjur. För mig är det en grundförutsättning att bevara sundheten hos denna underbara ras! Sedan är det levande individer vi har så man kan aldrig garantera nåt, men jag vill att den som köper katt av mig ska vara trygg i att jag gjort allt jag kunnat!

Jag vill, med gott och rent samvete, kunna sälja mina kattungar med vetskapen att jag gjort allt jag kunnat för att ge mina kattungar och deras nya ägare alla förutsättningar till ett långt, friskt och lyckligt liv tillsammans!! Som jag själv vill ha det då jag köper en ny familjemedlem!

Jag säljer INGA kattungar över internet utan vill alltid träffa mina kattungeköpare personligen då jag värderar en god kontakt mycket högt. Däremot är mail en bra första kontakt där du gärna får berätta lite om dig själv och din ev. familj, hur du bor, hur du jobbar mm.

Det är väldigt viktigt för mig att veta att varje kattunge hamnar i helt rätt hem och även att Du som köpare alltid vet att Du kan kontakta mig när som helst. Inga frågor är onödiga eller dumma! Jag förbehåller mig även rätten att säga nej till intressenter om det inte känns helt rätt, man ska trots allt ha en relation så länge katten lever... :)

Säljer mina kattungar främst till sällskap men ibland även till utställning och avel. Läs mer under Kattungar - Köpinfo


Jag har gått Pawpeds Internetkurs G1, läs mer genom att klicka på kokarden nedan. Jag har även genomgått testet för att bli Diplomerad Uppfödare inom Sverak och fick mitt Diplom 101021. Läs mer
här

 


DEMINAS JEAN HARRY - "HARRY"

Rottweiler, hane
Född 160920
Friröntgad och godkänt MH

November 2016 kom en enormt välkommen rottisherre in i våra liv, mycket
efterlängtad!! Jag och Erik var med vid parningen, förlossningen och har
hälsat på honom varannan vecka under uppväxten.

Harry älskar sitt liv på landet med oss, är riktigt god vän med katterna och
världens goaste hund! Supersnäll, lugn och hänger med på allt! :D En riktig
"tjuren Ferdinand" som älskar allt och alla! Alltid glad och positiv, fantastisk kille!!
Förstår inte riktigt hur stor han är och vill gärna sitta i knä eller sitta på våra fötter...
haha!

Han är en fantastiskt kille!!!  Genomsnäll verkligen.

 


LOKI FRÅN UGGÅRDS

Islandshäst, vallack
Född 2012-07-10
5-gångare

e: Háleggur från Hyndevad (tot 8.41)
ee: Hrafnfaxi frá Vestra-Geldingaholti (ELIT, tot 8.27)
u: Diva från Ekhogen
uu: Hrekkur från Handogsbodarna

Jag har ridit sedan jag var 7 år och 1994 fann jag Islandshästen med allt vad det innebär! Varit medryttare i mååånga år, ägde en egen islänning vid namn Prati frá Bakkakoti under de år jag bodde på Gotland 2004-2006 men fick sälja honom då jag flyttade tillbaka till Sthlm. Saknat egen häst sedan dess, varje dag, men det är mycket som ska klicka för att man ska kunna ha häst.

Men drömmen har alltid funnits kvar och sommaren 2018, på självaste midsommardagen blev drömmen sann igen! Jag fann Loki! :D En helt fantastiskt individ som jag älskar otroligt högt!! Dessutom är det en vän till mig som fött upp honom och jag såg foton av Loki då han var föl och var kär redan då.. men hade ingen möjlighet då.. så att han dök upp 5 år senare måste ha varit ödet! Älskar denna häst till månen och tillbaka.

Han är ren kärlek, det kändes direkt i hjärtat då jag träffade honom, det var liksom meningen att vi skulle hitta varandra! Så stabil och trygg men ändå pigg, nyfiken och alltid på gott humör! Väldigt talande kroppsspråk då han vill eller tycker något, oj så många goda skratt jag fått!  Vi kommer ha många fantastiska år tillsammans, han är här för att stanna resten av sitt liv!

Vi står på Grim Islandshästar i Norrtälje där vi trivs enormt bra!


Mer fakta...

Skapar katt/hundporträtt i keramik - Swedish PetArt by Caroline
Övrig konst kan ni se på www.konst.se/caroline 


Otroligt saknade änglar:

 
Ymer (2002-2015)                            Kiwi (2009-2014)         Boris (2004-2015)


 

 

Site made by Caroline WebDesign

 

create counter

View My Stats