Start   Kontakt   Katteriet   Mina katter   Kattungar   Planer   Kullar   Köpinfo   Fodervärd   Ragdoll   Show    [In english]                                                      Följ oss på Facebook 

 


Caroline Arvidsson
Diplomerad Uppfödare sedan 2007
FIrar 10 år som Ragdolluppfödare i år (2007-2017)
Bor i Rimbo, Roslagen norr om Stockholm.


Jag är den stolta ägaren till dessa underbara katter och innehavaren av stamnamnet S*RagGorgeous som registrerades 2007-10-25. Jag har haft Ragdoll sedan 2001, och det kommer alltid finnas Ragdolls i mitt hem.

Djur har alltid varit väldigt viktiga i mitt liv, jag känner mig inte hel utan dem!! Jag var den som gick ut med grannskapets alla hundar då jag var liten och smygmatade grannkatterna så jag fick mysa lite med dem *blink*. Har allergi inom familjen så under min uppväxt hade jag endast pälslösa djur av alla de sorter! *S* Har ridit sedan jag var 7 år och har fastnat helt för den underbara islandshästen! Planen är en egen häst igen så fort jag har tiden, så länge rider jag som medryttare.

J
ag blev kär i denna typ av katt genom min morbror som hade två bruna colorpoints när jag var liten. Jag kommer ihåg hur mycket jag älskade de katterna, hur goa och snälla de var mot mig. Redan då sa jag till mamma att "En dag ska jag också ha en sån här katt!" Som vanligt svarade hon bara: "Den dagen du flyttar hemifrån får du ha hur mycket djur du vill..." Har ni hört den förut? *ler* Den dagen kom äntligen ett antal år senare... *ler* då jag såg två ragdolls på en utställning, en brunmaskad och en blåmaskad colourpoint, då visste jag vilken ras det var jag skulle ha, fanns ingen tvekan!!

Min första katt hade jag redan då jag föddes - en svart hona som hette Skrållan. Jag har bara sett foto av henne, men hon sov alltid med mig i babysängen. Tyvärr blev min mamma som sagt allergisk så Skrållan fick ett nytt hem. Min första egna katt fick jag äntligen då jag var 17 och flyttade hemifrån, han var en svart/vit perser. Min första Ragdoll köpte jag år 2001, S*Migörs Shawnee Smaragd.

I
dag lever jag med mina älskade katter, min sambo Erik, hans 3 barn (varannan vecka) och vår rottis Harry. Vi bor ute på landet i Rimbo (Norrtälje kommun).

Mina djurs hälsa och välmående går före allt!! Jag är känd som en riktig hönsmamma, och är stolt över det också! Mina katter lever med mig som fullvärdiga familjemedlemmar och är med mig överallt och sover intill mig på natten. De får allt de behöver - och lite till! *s* Vi kommer till våren 2018 att bygga en stor kattgård åt dem så de kan gå ut och in som de vill, i skyddad miljö, ska bli ett väldigt roligt projekt. :) Foton kommer då det är klart.

Jag kommer alltid att ha en liten uppfödning då det är viktigt för mig att ha tid för alla mina djur. De ska alla känna sig väldigt speciella och få massor av kärlek och mys. Jag vill även ha en harmoni i djurgruppen där alla trivs tillsammans, och det har jag verkligen lyckats med - goare vänner får man leta efter!! :)


DEMINAS JEAN HARRY - "HARRY"
November 2016 kom en enormt välkommen rottisherre in i våra liv, mycket efterlängtad!!
Deminas Jean Harry "Harry" född 160920 på kennel Deminas i Täby.

Jag och Erik var med vid parningen, förlossningen och har hälsat på honom varannan vecka under uppväxten. En fantastisk, lugn och enormt trygg kille som hänger med på allt vi hittar på. Harry älskar sitt liv på landet med oss, har blivit riktigt god vän med katterna och är världens goaste hund! Supersnäll, lugn och hänger med på allt! :D

Har haft hund sedan jag flyttade hemifrån vid 17 års ålder, köpte min första rottweiler 1998 (TJH KORAD Deminas Sixten), en underbar och bestämd herre som dessvärre inte blev äldre än 3,5år pga sjukdom. Min andra rottweiler var Korad Devarox Boris, jag förlorade honom sommaren 2015 efter nästan 11 år tillsammans, han var verkligen en "once in a lifetime" hund, helt fantastisk som charmade alla han mötte!! Gudomligt snäll!

Boris är faktiskt gammelmorfar till Harry så de härliga generna går vidare här hemma i en helt ny underbar individ vi fått äran att äga och leva med här ute på landet.


 


Mitt avelsarbete

J
ag är väldigt noggrann i mitt avelsarbete och har genom åren lärt mig mycket om både hälsa, genetik, avel och uppfödning i helhet. Har bl.a suttit som avelssekreterare i Ragdollklubben och arbetat som djursjukvårdare på ett stort djursjukhus i Stockholm. Är medlem i
Stockholms kattklubb (SK) sedan 2002. Känns otroligt spännande att ha en egen uppfödning att ta ansvar för! Utställning tycker jag är roligt, och försöker komma iväg några gånger/år iallafall.

Jag följer Ragdollklubbarnas
hälsoprogram vilket innebär att jag följer deras riktlinjer för avel och uppfödning. Hälsa, temperament och sundhet är väldigt viktigt i mitt avelsarbete, jag vill göra allt för att få fram så friska katter som möjligt, jag känner att jag vill ha gjort allt jag kunnat för detta! Jag ultraljudar njurar och hjärta, DNA-testar för HCM-1 (en av de gener de har funnit nedärver HCM) och blodgrupperar mina avelskatter.. Då har jag gjort alla tester jag kan för att veta att jag har fullt friska avelsdjur. För mig är det en grundförutsättning att bevara sundheten hos denna underbara ras! Sedan är det levande individer vi har så man kan aldrig garantera nåt, men jag vill att den som köper katt av mig ska vara trygg i att jag gjort allt jag kunnat!

Jag vill, med gott och rent samvete, kunna sälja mina kattungar med vetskapen att jag gjort allt jag kunnat för att ge mina kattungar och deras nya ägare alla förutsättningar till ett långt, friskt och lyckligt liv tillsammans!! Som jag själv vill ha det då jag köper en ny familjemedlem!

Jag säljer INGA kattungar över internet utan vill alltid träffa mina kattungeköpare personligen då jag värderar en god kontakt mycket högt. Däremot är mail en bra första kontakt där du gärna får berätta lite om dig själv och din ev. familj, hur du bor, hur du jobbar mm.

Det är väldigt viktigt för mig att veta att varje kattunge hamnar i helt rätt hem och även att Du som köpare alltid vet att Du kan kontakta mig när som helst. Inga frågor är onödiga eller dumma! Jag förbehåller mig även rätten att säga nej till intressenter om det inte känns helt rätt, man ska trots allt ha en relation så länge katten lever... :)S
äljer mina kattungar främst till sällskap men ibland även till utställning och avel. Läs mer under Kattungar - Köpinfo


Jag har gått Pawpeds Internetkurs G1, läs mer genom att klicka på kokarden nedan. Ska gå 2an under 2018. Jag har även genomgått testet för att bli Diplomerad Uppfödare inom Sverak och fick mitt Diplom 101021. Läs mer
här
 


Här bor vi..

Vi bor helt underbart mysigt i ett hus vid en sjö, katterna kommer till våren 2018 att få en stor inhägnad utegård som de kommer ha fri tillgång till. Välkommen till Svartbäcken, Rimbo!

 


 


Mer fakta...

Född
5 april 1978 i Härnösand

Bor
I Rimbo, Roslagen norr om Stockholm tillsammans med min älskade sambo Erik, hans 3 barn (varannan vecka), rottisen Harry och våra Ragdolls.

Jobb
Lärare för en 4a på en skola i Täby.
WebDesigner
Skapar katt/hundporträtt i keramik - Swedish PetArt by CarolineFritid
Umgås med familj & vänner. Andra intressen är inredning, matlagning och att pyssla i trädgården. Jag gör helt unika, djurporträtt i keramik (Läs mer:
här)  Rider islandshäst sedan 1994. Skapar hemsidor, mer info här.  

Det visste du kanske inte om mig...
Är utbildad väktare (Falck) och hundförare inom Försvaret. Har arbetat extra som djursjukvårdare och även varit kennelflicka. Hade ett eget företag 00-01, ett hunddagis. Studerat en hel del djurkurser (häst och hund) och Genetik på SLU, Uppsala. Jobbat på en av Sveriges största djuraffärer.
 


Otroligt saknade änglar:

 
Ymer (2002-2015)                            Kiwi (2009-2014)         Boris (2004-2015)


 

 

Site made by Caroline WebDesign

 

create counter

View My Stats